Umke ve İtfaiye tarafından Özel İbn-i Sina hastanesinde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), İtfaiye ve Özel Özel İbn-i Sina hastane yönetimi işbirliğinde yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikata, itfaiye ve Umke ekipleri de destek verdi. Senaryo gereği hastanenin üçüncü katında bulunan ameliyathanenin yoğun bakım ünitesinde yangın çıktı.

Yangın sonrası verilen alarmı duyan hastanenin acil durum müdahale görevlileri, yoğun bakımdaki hastaları kısa sürede tahliye etti. Yangın tüpleriyle yangına müdahale edildi.
Güvenliğin  hastanede geniş güvenlik önlemi aldığı tatbikatta üçüncü katta kalan bir hasta itfaiye yardımıyla kurtarıldı.

Sedyeye alınan hasta itfaiye merdiveniyle indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi. Buradan ambulansa konulan hasta hastaneye götürüldü. Tatbikat bazı hasta yakınları ve çevredekiler tarafından gerçek sanıldı.
Her yıl düzenli olarak yangın tatbikatı yapıldığını belirten Özel İbni Sina Hastanesi Hastane Müdürü Cahit Kars doğal afet böyle bir tatbikatın her zaman yapılması gerektiğini  amaçlarının olası yangınları az hasarla atlatmak olduğunu söyledi. çok başarılı geçtiğini söyleyen Cahit Kars özellikle personellerimizin bir deprem esnasında ne yapması gerektiğini belirterek kendilerine destek veren İtfaiye, 112, emniyet  ve Umke ekiplerine teşekkür etti.

Bu yazıyı paylaşın :